Menu's

Menu's per keuken, samengesteld volgens het Lancet dieet

Keukens

In Zuid-Holland zijn verschillende keukens te vinden. Zo is de Hollandse keuken natuurlijk aanwezig. Verder zijn ook internationale keukens aanwezig in Zuid-Holland. Vanuit onderzoek naar de migratieachtergrond binnen Zuid-Holland is gebleken dat onderstaande keukens de meest voorkomende internationale keukens in Zuid-Holland zijn (Bijsterveld, 2019).

  • 1. Hollandse keuken
  • 2. Marokkaans/Turkse keuken
  • 3. Antilliaanse/Arubaanse keuken
  • 4. Surinaamse keuken
  • 5. Aziatische keuken (hieronder valt: Indonesisch, Koreaans, Thais, Vietnamees, Chinees en Indiaas)
  • 6. Italiaanse keuken

Menu's per keuken

In sommige keukens wordt bijvoorbeeld meer rijst gebruikt of worden meer kruiden gebruikt dan in andere keukens. Door hier rekening mee te houden is het Lancet dieet binnen elke keuken toe te passen. Hieronder staat per keuken een voorbeeldmenu. Deze menu's zijn opgesteld volgens het Lancet dieet. Dit betekent dat er bijvoorbeeld minder vlees en eiwit en juist meer groenten, peulvruchten, noten en fruit in zit.

Hollands menu

Hieronder is een recept weergegeven voor de Hollandse keuken voor het maken van Hete Bliksem met aardappels, zoete en zure appels. Dit recept is samengesteld op basis van de aanbevolen hoeveelheden van het Lancet dieet en is bedoeld voor 2 personen.

Marokkaans/Turks menu

Hieronder is een recept weergegeven voor de Marokkaanse/Turkse keuken voor het maken van filodeeg met spinazie, fetakaas, gepofte tomaat en bosui. Dit recept is samengesteld op basis van de aanbevolen hoeveelheden van het Lancet dieet en is bedoeld voor 2 personen.

Surinaams menu

Hieronder is een recept weergegeven voor de Surinaamse keuken voor het maken van Surinaamse roti met aardappel, kousenband en kip. Dit recept is samengesteld op basis van de aanbevolen hoeveelheden van het Lancet dieet en is bedoeld voor 2 personen.

Antilliaans/Arubaans menu

Hieronder is een recept weergegeven voor de Antilliaanse/Arubaanse keuken voor het maken van een Antilliaanse ovenschotel met rijst, tonijn, groenten en geraspte kaas. Dit recept is samengesteld op basis van de aanbevolen hoeveelheden van het Lancet dieet en is bedoeld voor 2 personen.

Aziatisch menu

Hieronder is een recept weergegeven voor de Aziatische keuken voor het maken van Thaise rijstnoedels met ei, garnaal en pinda. Dit recept is samengesteld op basis van de aanbevolen hoeveelheden van het Lancet dieet en is bedoeld voor 2 personen.

Italiaans menu

Hieronder is een recept weergegeven voor de Italiaanse keuken voor het maken van Pizza Carpaccio . Dit recept is samengesteld op basis van de aanbevolen hoeveelheden van het Lancet dieet en is bedoeld voor 1 persoon.

FutureFood Zuid-Holland 2019 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin